Çocuk Oyunları

Çocuk Oyunları

  • Bildir
  • Paylaş

Gelecekteki hayatımızı belki de en çok şekillendirecek olan şey çocukluk yıllarımızda oynadığımız oyunlardır. Çünkü her ne kadar basit gelse de bu çocuk oyunları hem sosyal kişiliğimizin gelişmesini sağlıyor hem de insan ilişkileri konusunda düzgün ve ahlaklı bir biçimde gelişmemizi sağlıyor. Çocuk oyunları aktif ve bilinçli olarak üç yaşından sonra başlamaktadır. O yaşa kadar daha çok bireysel ve etrafındaki nesneleri tanımaya yönelik araştırma evresinde olan çocuklar üç yaşından sonra paylaşma ve yardımlaşmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Çocukların oyun oynamaları için ayrılan mekanda bulunan oyuncaklar ve dekor araçlarının seçimi son derece önemlidir. Bu oyuncaklar ve araçlar öncelikle çocuklarınıza herhangi bir fiziksel zarar vermeyecek şekilde seçilmelidir. Sonrasında ise zekasını ve fiziksel yeterliliğini geliştirecek oyuncakların seçimi oldukça önemlidir.

Çocuk oyunları hem bireysel hem de çoklu olarak oynanan oyunlardır. Çocukların hayal dünyası yetişkinlerin asla ulaşamayacağı kadar derinlikli olduğundan dolayı tek başına bile kendisine kocaman bir dünya yaratabilir. Çoklu çocuk oyunları ise şarkılar ve tekerlemelerle birlikte çocuklarınızın hem zihinsel gelişimini sağlar hem de sosyal olarak daha rahat ve özgüvenli bir birey olmasına ön ayak olur. Bazı yetişkinler çocuk oyunlarına anlam veremeyebilirler ancak bunun edeni çocukların hayal gücüne ulaşmamız konusundaki eksikliğimizdir. Çocukları mutlaka oyun oynarken kısıtlamamalı ve özellikle toprak ve yeşil alanlarda oynamalarını sağlamalıdır.

Açık alanda oynanan çocuk oyunları hem daha fazla hem de geniş oyun alanı sayesinde çocukların daha çok hareket etme ve daha sağlıklı büyümesine olanak sağlamaktadır. Çocuk oyunları arasında saklambaç, körebe, istop, bingo gibi sokak oyunları vardır. Bu oyunların nesilden nesle aktarılması önemli bir noktadır. Çocuklarımızı sadece evde bilgisayar başında oyun oynamaktan uzak tutmamız gerekmektedir.