Çocuk Dergileri Nasıl Olmalı?

Çocuk Dergileri Nasıl Olmalı?

    Ana sayfa » Çocuk Dergileri Nasıl Olmalı?
  • Bildir
  • Paylaş

Çocuk dergilerinin geçmişte sayıları bir elin parmaklarını geçmezken bugün önemli bir çeşitliliğe sahip olmuştur. Özellikle çocuklara yönelik animasyon pazarı bu sektörde önemli bir etkiyi de beraberinde getirmiştir.

Çocuk Dergileri Neleri İçerir?

Aylık ya da haftalık yayınlanma periyoduyla karşımıza çıkabilen, sürekliliği olan dergilerin yanı sıra özel olarak niteleyebileceğimiz sayılarla çıkan dergiler de mevcuttur. Aslında çocuk dergilerini kategorilere ayırarak incelemek belki daha iyi olacaktır. Bunlardan bir bölümü popüler çocuk çizgi film kahramanlarının poster, çıkartma ve diğer görsel malzemelerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş dergilerdir. Bu dergilerin aylık yayınlananları olduğu gibi animasyon filmin yayınlamasının ardından bir defalığına özel olarak çıkarılanları da var. Eğer seri halde gösterime giren bir film ise serinin her bölümünden sonra da bu dergilerin yayınlandığını görmekteyiz. Televizyonda dizi halinde yayınlanan ve çocuklar tarafından çok beğenilen çizgi film kahramanları için de bu tarz çocuk dergileri bulabilirsiniz.

Diğer bir kategori ise genellikle aylık olarak yayınlandığını gördüğümüz bilgiyi eğlence ile harmanlayan çocuk dergileridir. Bu dergiler bilimsel gelişmeleri çocuklara anlayabilecekleri ve renkli bir dil ile sunarlar. Yeryüzündeki bitki türleri, hayvan çeşitleri, uzayla ilgili bilgiler, dünya ve doğanın tanınması gibi çocukların ilgisini çekecek konuları renkli sayfalarında çocuklara sunmaktadırlar.

Çocuk Dergilerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Dergileri belli yaş aralıklarına uygun olarak hazırlanır. Nasıl ki 3-6 yaş arası çocuklar için hazırlanmış bir dergi 9 yaşındaki çocuk için sıkıcı olacaksa, 7-12 yaş için hazırlanan bir dergi de 4 yaşındaki için anlaşılmaz olacaktır. Bu nedenle çocuğunuza alacağınız dergilerin yaş aralıklarına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Yine çocuğunuzun ilgi alanlarını da iyi bilmelisiniz. Çünkü farklı konularda ve ilgi alanlarına yönelik çok sayıda dergi bulunmaktadır. Çocuğunuz ilgi alanına hitap etmeyen bir dergiyi sıkıcı bulabilir.

Çocuk dergileri gazete bayileri ve kitapçılarda bulunabildiği gibi abonelik yaptırılarak da edinilebilir.